Turborenovering marinturbo- Turboshop Sweden AB

Vid problem med en turbomotor så gäller det först och främst att  fastställa möjlig orsak och därefter välja effektivast och  kostnadsmässiga alternativet av reparation.


Renovering av  turboaggregat görs delvis i förbyggande syfte på många modeller då de  med tiden bygger upp koks i lagerhuset vilket leder till försämrad  prestanda och ökat bränsleförbrukning. 

Till slut leder det till  turbohaveri om det får pågå under en för lång tid.


Vanliga  symptom vid turboproblem är prestanda problem som minskad topp fart och  svårt att komma upp i plan. Svart eller blå rök och missljud kan vara  turborelaterade problem i synerhet i kombination av effektförlust.  Bränslerelaterade problem kan ibland framstå som turboproblem, det är  därför viktigt att försöka säkerhetsställa problemorsaken innan man  införskaffar sig en utbytesturbo eller renoverar det befintliga  turboaggregatet.

 Utan erfarenhet kan det vara svårt att bedöma skickat  på ditt aggregat, ett till synes helt aggregat kan vara defekt.

Om man är osäker så är det rekommenderat att man kontrollerar sitt turboaggregat enligt vårt dokument som du hittar HÄR: 


Renovering eller utbytesturbo?

De  flesta aggregat går bra att renovera, men det kan vara brist på  reservdelar, för stora skador samt tids aspekter som gör att det är  bättre med en bytesturbo / Fabriksnytt .

 En bytesturbo är något dyrare då det är en  färdig renoverad turbo med garanti som du oftast kan hämta samma dag. 

 Vid renovering så renoverar vi ditt befintliga aggregat vilket innebär att du får vänta 0-3 arbetsdagar normallt sett.


Går alla turboaggregat att renovera?

Vi  renovera de allra flesta turboaggregat så länge det finns  tillgängliga reservdelar men om skadorna överstiger lager och  tätningsrelaterade problem, och det finns utbytesturbo tillgängligt så  är det i flesta fall utbytesturbo som gäller. 

Vid insändning av  renovering till standard prislista måste alltså roterande delar samt  avgashus vara sprickfritt. 

Marinturbos / Turboshop Sweden AB återkommer alltid med alternativ om skadorna  är för omfattande.